De muziek

Alma Latina speelt muziek uit heel Latijns-Amerika: Zuid- en Midden-Amerika, Mexico en het CaraÔbisch gebied. Ook worden er uitstapjes gemaakt naar cultureel verwante gebieden zoals de Canarische eilanden en KaapverdiŽ.

Latijns-Amerikaanse muziek omvat een haast onuitputtelijke hoeveelheid melodieŽn, ritmes, instrumenten en stijlen, die onderling even verschillend zijn als de landen, waarin ze voorkomen en de volken of individuen die ze beoefenen. Deze smeltkroes is ontstaan door vermenging van de muziek van de oorspronkelijke bewoners van Latijns-Amerika met de muziek die de Spaanse en Portugese veroveraars (en in hun kielzog andere Europeanen) vanaf de 16e eeuw met zich meebrachten, ťn met de muzikale erfenis van de Afrikanen, die als slaven op de plantages moesten werken.

De meer ingetogen traditionele Indiaanse muziek wordt gespeeld in het gebied dat overeenkomt met het oude rijk van de Incaís dat zich uitstrekte van het zuiden van Colombia tot het noorden van ArgentiniŽ. De muziek van hoofdzakelijk Europese oorsprong vinden we in Venezuela, Mexico, Chili, ArgentiniŽ, Paraguay, Uruguay en delen van Zuid-BraziliŽ. Muziek met sterk Afrikaanse invloeden, die meer syncopisch en ritmisch van aard is, wordt vooral gespeeld in de kustgebieden van BraziliŽ, de Guyanaís, Venezuela, Colombia, Midden-Amerika en het CaraÔbisch gebied.

Alma Latina geeft ook concerten aan huis.