Het ensemble

Foto's: Leon van den Berg

 

 English version  Engels                                  Versión en español  Spaans

  

Mayra de Haas (Paraguayaanse harp, accordeon, guïro, maracas, wiri, zang)
Mayra werd geboren op Aruba en trad al op jeugdige leeftijd op voor de Antilliaanse radio en televisie met gitaar, accordeon, piano en zang. Nadat zij zich in Nederland had gevestigd, legde zij zich toe op het bespelen van de Paraguayaanse harp. Zij kreeg o.a. les van de beroemde Paraguayaanse harpist Digno García van de bekende groep Los Paraguayos, van Roberto Guaraní en Will Hus.

 

Fred de Haas (gitaar, zang)
Fred heeft Spaans en Frans gedoceerd, o.a. op de Nederlandse Antillen, en vertaalde werken van onder meer de Chileense dichter Pablo Neruda, de Argentijnse schrijver Jorge Luis Borges, en van Spaanse, Antilliaanse en Franse auteurs. Sinds zijn vijftiende beoefent hij de Latijns-Amerikaanse muziek en speelde hij in vele trio’s. Hij verdiepte zijn kennis van dit muzikale genre tijdens een langdurig verblijf in het Caraïbisch gebied en Latijns-Amerika.

Tom Mulder (gitaar, basgitaar, cuatro, Spaanse luit)
Tom Mulder begon al op jeugdige leeftijd met gitaarspelen en ontwikkelde reeds vroeg een grote belangstelling voor allerlei snaarinstrumenten. Naast zijn beroep als fotograaf bleef hij op professioneel niveau musiceren in een veelvoud van formaties. Zo speelde hij enige jaren in het combo van cabaretier Robert Kreis die hij in de Nederlandse, Duitse en Belgische theaters begeleidde en met wie hij een tournee door Indonesië maakte.
Ook begeleidde Tom Mulder artiesten als Lee Towers, Johnny Kraaykamp, Donna Lynton en Conny Vink.
Terwijl zijn belangstelling vroeger voornamelijk uitging naar country & western, rock, pop, klassiek en revuemuziek heeft hij de afgelopen jaren een niet aflatende interesse gekregen in de Zuid-Amerikaanse muziek die hij met passie beoefent.
In het ensemble Alma Latina speelt hij basgitaar, begeleidings- en sologitaar, Spaanse luit en cuatro.